Sfaturi culinare

# aroma capsuni # congelare capsuni #capsuni

Cum sa congelezi capsunile, fara sa isi piarda aroma

Daca vrei sa te bucuri de gustul capsunilor proaspete pe tot parcursul anului, iti vom oferi cateva sfaturi despre cum sa le congelezi corect. Desi nimic nu se compara cu capsunile proaspete in sezon, poti sa le pastrezi in congelator pentru a le utiliza in diverse deserturi sau bauturi.

 

Este important sa stii ca textura capsunilor congelate va fi diferita fata de cea a celor proaspete atunci cand sunt dezghetate, asa ca sunt mai potrivite pentru smoothie-uri, sosuri sau alte retete culinare. In plus, exista o multitudine de deserturi fara coacere in care poti folosi capsuni congelate.

Pentru a inceput, trebuie sa pregatesti fructele. Spala si usuca bine capsunile, apoi indeparteaza codita prin a taia un mic cerc in jurul ei cu ajutorul unui cutit. Dupa aceea, feliaza-le in jumatati, sferturi sau in felii mai groase, in functie de preferinte. Daca intentionezi sa le utilizezi intregi, poti sa le congelezi asa cum sunt.

Pentru a congeleza capsunile feliate, aseaza-le pe o foaie de copt asigurandu-te ca nu se ating intre ele. Pune foaia de copt in congelator si lasa capsunile sa se intareasca complet, ceea ce dureaza aproximativ trei ore. Dupa aceea, transfera capsunile in pungi de congelare etanse si inchide-le bine. Pune pungile inapoi in congelator si repeta procesul pentru alte fructe de padure pe care doresti sa le congelezi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare