Vacante

#taxa turist #taxa vizitare Manchester #vizitare Manchester #manchester

Vrei sa vizitezi Manchester? Trebuie sa platesti taxa de turist

Manchester este primul oras din UK care introduce o taxa pentru vizitarea orasului. Autoritatile au anuntat ca acest lucru va fi valabil incepand din luna aprilie. Scopul "taxei de vizitare a orasului" este acela de a imbunatati experienta vizitatorilor, toti banii ducandu-se in infrastructura orasului.

 

Autoritatile prezic ca vor stranfe milioane de lire sterline in acest fel.  Masura a fost deja implementata cu succes in alte orase din Europa, precum Venetia si Barcelona. Astfel, de la 1 aprilie, cei care viziteaza Manchester platesc o taxa de un dolar pe noapte.

Autoritatile estimeaza ca vor strange pana la 3 milioane de lire sterline pe an, bani ce vor di directionati catre noul Manchester Accommodation Business Improvement District (ABID). Scopul ABID este de a sprijini cresterea economiei vizitatorilor in urmatorii cinci ani. 

"Manchester Accommodation BID este o initiativa noua si inovatoare condusa de furnizorii de hoteluri si apartamente cu servicii din oras pentru a ajuta la crearea de noi evenimente si activitati suplimentare care vor atrage mai multi oameni sa viziteze si sa se cazeze in Manchester si Salford.”, se arata pe site-ul Manchester ABID. 

Administratia locala considera ca aceasta taxa va contribui la imbunatatirea experientei generale a oaspetilor si va ajuta la extinderea economiei vizitatorilor din oras prin:
- amplificarea campaniilor de marketing care stimuleaza innoptariles
- asigurarea de evenimente, conferinte si festivaluri de amploare in lunile de sezon scazuts
- imbunatatirea intampinarii oaspetilor si a curateniei strazilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea